Az ünnepek és a hosszú hétvégék általában kéz a kézben járnak, ráadásul ez hatványozottan igaz 2024-ben: lássuk, mikor számíthatunk egy kis extra pihenésre az idei évben. Elsőként március 15-én szusszanhatunk egyet, ugyanis a nemzeti ünnep pont péntekre esik, így adott egy háromnapos hétvége, amit rövidesen a húsvéti – négynapos – pihenés (március 29-31., illetve április 1.) követ. A pünkösdi hétvége (pünkösdhétfő: május 20.) tökéletes időpont lehet egy-egy hosszabb tavaszi túrára vagy utazásra, csakúgy mint az év első két hosszú hétvégéje.

Augusztus 20. idén keddre esik, ami egy újabb négy napig tartó pihenést jelent: nem nehéz megjósolni, hogy rengetegen nyaralnak majd a Balaton partján ebben az időszakban, érdemes jó előre lecsapni a legjobb szálláshelyre! November első három napján már ismét az aktívabb programoké lehet a főszerep, péntek-szombat-vasárnap pedig remek lehetőség nyílik egy-egy bicikli- vagy gyalogtúrára.

A karácsony mindig kiemelt ünnep, amely 2024-ben igazán szerencsésen alakul, hiszen majdnem egy teljes hetet tölthetünk szeretteink körében: december 25. és 26. szerdára, illetve csütörtökre esnek, míg december 24. (kedd) és 27. (péntek) áthelyezett munkanapok lesznek, ami egy hatnapos hosszú hétvégét jelent, amit teljesen áthat majd az ünnepi hangulat.

A család közelségét és az otthon melegét a barátokkal való visszafogott ünneplés/féktelen bulizás válthatja fel: 2024 utolsó napja keddre, míg 2025. január 1. szerdára esik – érdemes lehet még a karácsonyfa alatt rápihenni az évzáró szórakozásra!

Háromnapos hosszú hétvégék 2024-ben

  • március 15-16-17. (péntek, szombat, vasárnap)
  • május 18-19-20. (szombat, vasárnap, hétfő)
  • november 1-2-3. (péntek, szombat, vasárnap)

Négynapos hosszú hétvégék 2024-ben

  • március 29-30-31 és április 1. (péntek, szombat, vasárnap, hétfő)
  • augusztus 17-18-19-20. (szombat, vasárnap, hétfő, kedd)

Hatnapos hosszú hétvégék 2024-ben

  • december 24-25-26-27-28-29. (kedd, szerda, csütörtök, péntek szombat, vasárnap)

Áthelyezett munkanapok 2024-ben

  • augusztus 3. (szombat)
  • december 7. (szombat)
  • december 14. (szombat)

Amire 2024-ben is érdemes figyelni:

A téli szürke és hideg hónapokban alighanem sokan tervezgetik a tavaszi, nyári vagy őszi utazásukat, azonban az álmodozást ritkán követi tett, azaz a szálláshely lefoglalása. Persze, a szabadságok és az egyéb elfoglaltságok nehezen láthatók ennyire előre, ám a fentebb felsorolt munkaszüneti napok esetében garantált a csoportos (családos vagy baráti társaságos) kimenő, amit érdemes kihasználni.

Nálunk már jó előre kiválaszthatod és lefoglalhatod a – három-, négy- vagy hatnapos – hosszú hétvégékre a prémium felszereltségű apartmanjainkat. Balatonkenesei lazításon, tiszafüredi kikapcsolódáson vagy éppen tenerifei feltöltődésen gondolkodsz? Érdemes gyorsan dönteni: válaszd ki a számodra legmegfelelőbb hosszú hétvégét, az álomdesztinációt, majd kezdj el lélekben és testben is készülni a jól megérdemelt pihenésre!

Felejthetetlen vakációra vágysz? Akkor jó helyen jársz!