Valljuk be, a tél nem feltétlenül az utazás időszaka. Persze, ilyenkor is akadnak olyanok, akik vízparti vakációra adják a fejüket, ám a hidegebb hónapokban a melegebb éghajlatú helyek szerepelnek előkelő helyen a legnépszerűbb desztinációk listáján. A Balaton és a Tisza-tó valószínűleg nem kerülne említésre ebben a körben, pedig rengeteg izgalmas program vár hazánk legnagyobb vízközeli nyaralóhelyein, arról nem is beszélve, hogy egy új környezetben „bekuckózni” a párunkkal, szeretteinkkel már önmagában üdítő újdonságként, feltöltődésként hat majd.

A tiszafüredi apartman ablakából elénk táruló panoráma az év minden napján lenyűgöz, a tél fakó színei pedig kifejezetten jól állnak a tó növényzetének. A Tisza-tó fővárosa gasztronómiai attrakciókat is tartogat, valamint hosszabb-rövidebb túrák kiindulópontjaként is remekül funkcionál. A közelben található gyógyfürdők pedig csak tovább bővítik a programok tárházát.

A Balaton partján bizony télen is pezseg az élet: persze, nem annyira, mint nyáron, csúcsidőben, de ilyenkor is megannyi izgalmas elfoglaltság közül választhatunk. A hideg hónapokban is nyitva tartó éttermeket és cukrászdákat nem érdemes kihagyni, ahogy a nem mindennapi halételeket sem, a különlegesebb igényűekre pedig – többek között – vegán vendéglők is várnak.

A magyar fürdőkultúra világhírű, képviselői pedig a Balaton környékén is fellelhetők: aquaparkok és gyógyfürdők széles palettája várja a kicsiket és nagyokat, akik új élményekre, vagy csak némi – jól megérdemelt – pihenésre vágynak.

A fürdőkben való ejtőzést megelőzheti egy-egy hosszabb vagy rövidebb túra: a Balaton-felvidék és a Badacsony bővelkedik lenyűgöző útvonalakban, a kilátók tetejéről pedig Közép-Európa legnagyobb tavának lenyűgöző látképe tárul majd elénk. Persze, nem csak a távolból érdemes gyönyörködni a Balaton szépségében: a befagyott tó jégpáncélján akár korcsolyázásra is lehetőség nyílhat, míg a Hévíz-patakon rendhagyó kenutúrát tehetünk – különleges programokból nincs hiány!

Felejthetetlen vakációra vágysz? Akkor jó helyen jársz!