Felejthetetlen vízparti nyaralásra vágysz?

Magyarország második legnépszerűbb tóparti üdülőhelye,
a Tisza-tó biztosan nem okoz majd csalódást!
Tiszafüred egészen más programlehetőségeket kínál, mint bármelyik
Balaton-parti település, hiszen itt kevésbé a strandolásé, sokkal inkább a sportos, vagy a tó flóráját és faunáját felfedező tevékenységeké a főszerep.

 

A csónak- és kenubérlés remek lehetőséget biztosít az élővilág megismerésére: például rengeteg különleges madárfaj és gyönyörű tavirózsa figyelhető meg a túrák során.  A vízisportok kedvelői akár a wakeboard, vízisí, jet-ski triumvirátus mindegyikét kipróbálhatják, míg a szárazföldön rengeteg bicikliút várja a kerékpározni vágyókat.

A Hortobágy szintén nem esik messze Tiszafüredtől, de megannyi gyógyfürdő is található a közelben, ha valaki a passzívabb pihenést részesíti előnyben.

A helyi ízek kipróbálásának céljából érdemes ellátogatni egy-egy halászcsárdába, valamint a Mariska Étterem házias konyháját sem tanácsos kihagyni.
Mi fokozhatja még tovább az élményt? Például egy romantikus séta vagy borozás a naplementében: utóbbihoz remek helyszínként szolgál a tiszafüredi Panoráma Apartman terasza, ahonnan szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak a lenyugvó nap utolsó sugarai. A kitűnő kilátás és a luxus körülmények azonban nem csak szerelmespárok, hanem családok, illetve baráti társaságok számára is kimondottan vonzók lehetnek.