Aligha tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, hogy a Balatonról mindenkinek a meleg, napos idő, a strandolás, a napozás, a vízibiciklizés és megannyi nyári program jut eszébe. Ha nincs legalább 20-25 fok, akkor nem is lehet semmilyen programot csinálni a „magyar tenger” partján? Dehogynem! Hűvösebb időben is megannyi remek lehetőség közül választhatunk, amelyek minden korosztály igényeit kielégítik.
Kezdjük a legkisebbekkel: a Balatonibob Szabadidőparkban a gyermekek megtapasztalhatják a száguldás felejthetetlen érzését, míg a Serpa Kalandparkban az erejüket, ügyességüket és bátorságukat is tesztelhetik, hiszen a magasban kifeszített pályákon mindenkire elképesztő kihívások várnak. A feje tetejére állítanád a világot? Irány a siófoki fordított ház!

Az extrém élményeken túl, az állatok is hosszú órákra lekötik a kicsik és nagyobbak figyelmét és energiáit: a Bella Zoo Park tökéletes választás lehet, hiszen az egzotikus fajok megtekintése mellett, a jól ismert háztáji állatokat akár meg is lehet simogatni.

A Balaton-felvidék tökéletes helyszíne lehet a különböző típusú túráknak: járd be kerékpárral az eldugott városkákat vagy barangolj a természetben, látogasd meg a kilátókat és csodáld meg minden szögből Magyarország és Közép-Európa legnagyobb tavát. Vigyázat, várak, tavak, patakok és lélegzetelállító völgyek is keresztezhetik az utadat egy-egy túra során!

Kipihennéd a fáradalmakat, de a Balaton már túl hideg a fürdőzéshez? Megannyi termál- és gyógyfürdőt találni a tó közelében: töltődj fel a melegvízben vagy vegyél részt egy kényeztető masszázson. Az aktívabb és élménydúsabb fürdőzésre vágyókat csúszdaparkkal rendelkező létesítmények várják.

Egy felejthetetlen – aktív vagy pihenős – nap végéről nem hiányozhat egy remek vacsora sem: Balatonkenesén és környékén megannyi étterem, vendéglő és csárda várja az üdülőket. Természetesen, a halételek állnak a vendéglátóhelyek fókuszában, de akadnak klasszikus menüket és vegán ételeket kínáló éttermek is.

Felejthetetlen vakációra vágysz? Akkor jó helyen jársz!